10th Global Rural Community Football Gathering 2018.

26. октобра 2018. године организовала сам фудбалску утакмицу поводом
10. Глобалног окупљања фудбалских сеоских заједница (глобалне кампање за образовање, здравље, животну средину и развој заједнице) у организацији „Руралне заједнице“ из Аргентине. Тиме смо прославили акцију солидарности у којој смо били ангажовани како би побољшали услове рада у нашој школи.

Под будним оком штаба Red Comunidades Rurales, у Аргентини, прате се вести.

Извор: Фотографије преузете са Facebook јавне групе 10º Encuentro Global de Fútbol Comunitario Rural

Више од 600 акција широм света реализовано је у оквиру овог догађаја током кога су деца у сеоским школама играла фудбал прослављајући чињеницу да могу много тога постићи радећи заједно.
Ми смо уредили кутак за читање у холу школе од 300 књига које смо добили на поклон од Удружења за културу, уметност и међународну сарадњу „Адлигат“ и САНУ.
Полице за књиге направили су нам домари школе.
За кратко време, као тим, постигли смо много – што је и циљ ове глобалне кампање.
Сада нам само преостаје да уживамо у читању.
Да би било још занимљивије, позвали смо своје другаре и њихове наставнике са којима сарађујемо у оквиру eTwinning пројеката да нам се придруже. Организовали смо eTwinning догађај 10th Global Rural Community Football Gathering, а учешће је убрзо пријавило 20 наставника из Италије, Румуније, Турске, Србије, Албаније, Грчке и Украјине. Фотографије и видео записе могли су делити на Линоиту (креираној интерактивној, мултимедијаној табли).
Једва чекамо 11. окупљање које је заказано за 25. октобар 2019. године.
Categories: Актуелности | Постави коментар

Кретање чланака

Постави коментар

Направите бесплатно веб-место или блог на WordPress.com..