Azbuka/abeceda živog sveta

eTwinning projekat Azbuka/abeceda živog sveta / Аlphabet of the living world 2 autora Biljane Popović iz OŠ „Knez Sima Marković“ Barajevo i Biljane Bajčetić iz Oš „20. oktobar“ Sivac realizovan je tokom školske 2020/2021. godine.

Cilj projekta bio je upoznavanje osnovnih karakteristika biljaka i životinja iz okruženja i šire; uočavanje njihovih osobina, izgleda, staništa, ishrane, načina života; prepoznavanje životinja po oglašavanju; povećanje svesti o značaju zdravlja biljaka u postizanju ciljeva održivog razvoja.
Učenici su kroz ovaj projekat naučiti ili proširiti svoja znanja o biljnom i životinjskom svetu, povezali rezultate učenja i rada sa uloženim trudom.

Partnerske škole su se dogovarale o svim aktivnostima tokom projekta. U projekat su bili uključeni nastavnici iz Bosne i Hercegovine, Litvanije, Rumunije, Srbije, Turske, Hrvatske i Jermenije.

Učenici su se izražavali na temu živog sveta razvijajući kreativne, likovne i literarne sposobnosti; organizovane su videokonferencije, kreirane e-knjige. Naučili su da izrade video snimke, plakate, albume fotografija. Stekli su nova poznanstva, preuzimali su različite uloge u timu/grupi…

Na slovo, na slovo“

e-knjiga o životinjama i biljkama

Naša e-knjiga abecede biljaka i životinja A-Ž

Na osnovu glasanja učenika, najlepšu knjigu o biljkama i životinjama uradila je učenica Mina M. koja je nagrađena. Njenu knjigu možete pogledati ovde.

Kao rezultat odlične saradnje nastale su: e-knjiga o biljkama (Ourboox), e-knjiga o životinjama (Book Creator), lične karte životinja (Padlet) i rečnik živog sveta (Google prezentacija).

U izradi e-knjige „Abeceda biljaka“ učestvovali su učenici II-8 iz OŠ „Knez Sima Marković“ Barajevo (Republika Srbija) i učenici 3 razreda i 4.i OŠ Ladimirevci – PŠ Ivanovci (Republika Hrvatska) sa svojim učiteljicama Biljanom Popović, Marinom Arambašić i Ljiljanom Marinjak.

Zahvalnice sam dodelila svim učenicima na doprinosu saradničkoj e-knjizi.

ZAHVALNICA učenicima II-8 razreda OŠ „Knez Sima Marković“ Barajevo

Isti učenici i nastavnici učestvovali su i u izradi e-knjige o životinjama i Rečnika živog sveta. Posebnu zahvalnost dugujemo koleginici Serpil Celik koja je prekontrolisala reči napisane na turskom jeziku. Rečnik je objavljena je u web alatu Anyflip.

Made with Padlet

Alphabet – Plants A-Z

Alphabet – Animals A-Z (deo)

„Save the plants and animals, save the planet!“ bila je jedna od aktivnosti povodom obeležavanja 5. juna – Svetskog dana zaštite životne. Snimili smo video zapis i kreirali dva postera u web alatu Canva.

Koja je naša uloga u spašavanju biljaka?
Kriza biodiverziteta postaje sve strašnija kako sve više vrsta preti izumiranjem zbog gubitka staništa, zagađenja i klimatskih promena. Upoznajmo ih, istražimo da bismo ih spasili.

Svi projektni partneri dobili su poklon kalendare za 2021. godinu.

Naša odluka i obećanje na kraju projekta

Učenici su projekat ocenili maximalnom ocenom. Dobili su zahvalnice za učešće, kao i njihovi roditelji za podršku i saradnju tokom realizacije projekta.

Categories: eTwinning пројекти | Поставите коментар

Кретање чланака

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Блог на WordPress.com.

%d bloggers like this: