Ала је леп овај свет

еТwinning пројекат Ала је леп овај свет аутора Биљане Бајчетић из Србије и Јелене Перишић из Босне и Херцеговине заузео је посебно место у нашим срцима.

Циљ пројекта био је да се ученици упознају, друже, сарађују, играју, заједнички уче, као и да васпитачи/учитељи/наставници раде тимски и међусобно сарађују.
Ученици су кроз овај пројекат:
– научили или проширили своја знања о животу и раду Јована Јовановића Змаја;
– развили свест о значају сарадње међу ученицима;
– развили свест о значају вршњачке подршке;
– надоградили креативност;
– развијели емпатију, социјалне вештине, одговорност, свест о значају мултикултуралности, као и свест о значају толеранције.

Партнерске школе су се договарале о свим активностима током пројекта. Свако од партнера је био одговоран за свој рад и рад својих ученика и за свој удео у пројекту.
Ученици су били укључени у све активности у оквиру одељења, а са ученицима из других школа сарађивали су кроз рад у тиму.

Биљини школарци нашли су се међу: Змајевцима илустраторима, Змајевцима рецитаторима и глумцима, Змајевцима биографским истраживачима, Змајевцима фискултурницима и Змајевцима певачима и играчима.

Прво смо се представили на падлету, а онда смо, од маја месеца били веома активни на пројекту. Своје радове смо постављали у виртуелној учионици ClassDojo, а ја сам онда тај материјал постављала у пројекат. Завршни производ пројекта, осим јавног ТwinSpace-a, јесу и видео снимци, електронске књиге…

Одељењски пано „Ала је леп овај свет“ посветили смо чика Јови Змају, нашем првом и највећем српском песнику за децу. Погледајте га – Линоит табла.

НАЛЕД и Организација за развој каријере и омладинског предузетништва „Connecting“ у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Заводом за унапређење образовања и васпитања и Републичким секретаријатом за јавне политике, и уз подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) расписала је Конкурс за избор најбољих примера наставе на даљину под називом „Магија је у рукама наставника“. На конкурсу који је био отворен до 31. маја 2020 учешће сам узела баш са овим пројектом.

Ала је леп овај свет – Магични напитак за наставу на даљину

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Утицај „чаробног напитка“ и поезије Ј. Ј. Змаја на Биљине школарце.

Овако изгледа наша е-књига Ала је леп овај свет.

Categories: eTwinning пројекти | Поставите коментар

Кретање чланака

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Блог на WordPress.com.

%d bloggers like this: