Победници Онлајн недеље 2016.

Онлајн недеља 2016. успешно је завршена. Према речима организатора, у Србији је ове године било преко 8500 учесника, а њих више од 5000 регистровало се преко бројача. Забележен је и највећи број партнера кампање и фантастичан ватромет активности и креативности пре свега у основним и средњим школама, као и у библиотекама и удружењима грађана. Сваке године је више учесника, те је то једно велико охрабрење за све оне који се свакодневно залажу да приближе грађанима нове технологије и њихов значај за напредак и успех како друштва тако и сваког појединца.

На веб сајту Unite IT, који представља међународну мрежу практичара који кроз свој рад промовишу дигиталне вештине, представљен је и кратак резиме овогодишње кампање у Србији који је дао само делић слике шароликости идеја и акција спроведених у току Онлајн недеље у нашој земљи. Овој међународној мрежи представљен је и избор фотографија из овогодишње кампање. Ту ћете имати прилику да погледате и фотографије из наше школе, са наших радионица.

Нама, партнерима Онлајн недеље упућене су честитке на учешћу у овогодишњој кампањи и разноврсним креативним активностима, часовима и догађајима које смо осмислили и реализовали.

У оквиру кампање, организовано је и такмичење за најбољу фотографију, видео запис, игрицу, за најкреативнију употребу ИКТ-а у настави и кôд. На сајту кампање можете погледати радове и извештаје награђених.

Међу победницима, у категорији најбоља фотографија са Онлајн недеље 2016, нашла се и фотографија чији сам аутор.

Хвала бакама, учесницама радионице Отворена врата / Размена знања које су допринеле да ова фотографија буде међу награђеним.

Испред Тима Онлајн недеље 2016. Иван Стојиловић нам је захвалио на изузетном труду током Онлајн недеље и пре свега на посвећености ширењу дигиталне писмености у Србији. Све ово је допринело и одличном представљању наше земље на међународној сцени, односно у оквиру највеће међународне мреже професионалаца који се баве дигиталном инклузијом и оснаживањем.

Оно, што је најважније је то, да су, пре свега школарци, али и одрасли који су учествовали у активностима уживали и да ће неке од активности заживети у свакодневном раду.

Захвањујемо се IAN Telecentru што нам је омогућио да будемо један од партнера кампање. Са великим нестрпљењем очекујемо Онлајн недељу 2017!

Извор: http://onlajnnedelja.telecentar.rs/

Categories: Актуелности, Онлајн недеља | Поставите коментар

Кретање чланака

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Блог на WordPress.com.

%d bloggers like this: