Уручене дипломе награђеним ауторима на конкурсу „Дигитални час“

Државна секретарка Татјана Матић данас је у просторијама Народне скупштине свечано уручила дипломе награђеним ауторима радова на конкурсу за наставнике основних школа „Дигитални час“ у школској 2015/2016. години. Министарство трговине, туризма и телекомуникација успешно је спровело овај наградни конкурс, на који се пријавио велики број учесника. Награђено је по 17 ауторских радова из сваке групе предмета (математика, рачунарство, информатика и техничко образовање; друштвене науке, уметност и спорт; природне науке).
Међу награђеним радовима нашло се и моје име. Другу награду у области „Природне науке“ у износу од 50.000 динара освојила сам са радом Помозимо птицама нашег краја.

Конкурс је имао за циљ подстицање употребе информационих технологија као наставних средстава, односно употребу информационих технологија које су применљиве у настави и уједно усклађене са задацима и циљевима часа. Наставници који су учестовали на конкурсу показали су своја настојања да се настава осавремени и приказали своје напоре да употребом нових технологија приближе градиво ученицима.
Сви радови који су испунили услове конкурса ушли су у Зборник радова, који је јавно доступан на адреси www.digitalnaskola.rs.

Примена информационих технологија у настави доприноси подизању квалитета образовног процеса и мотивације ученика, већој приступачности и бољем разумевању наставног градива.

Нове технологије захтевају нову улогу наставника, нове педагошке методе и нови приступ професионалном усавршавању наставника.
Наставник је најодговорнија особа за стварање правог окружења које ће омогућити ученицима да, коришћењем нових технологија, брже и лакше уче и комуницирају.
Употребом дигиталних наставних средстава, приметно је веће интересовање ученика, боље усвајање наставног градива. Деца су мотивисанија за стицање нових знања, пажљивија су на часовима, мисаоно активнија… Зато, драге колеге, немојте игнорисати присуство дигиталних средстава.
Извор: Министарсво трговине, туризма и телекомуникација

Categories: Актуелности | Поставите коментар

Кретање чланака

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: