Hour of Code 2015.

Програмирање је „баук“! Програмирање је компликовано и тешко! Да то није тако и да свако може научити основе, доказаће вам моји прваци који га просто обожавају.

Ми смо се данас, поново, опробали у програмирању. Били смо део највећег светског информатичко-едукативног догађаја. Придружили смо се милионима ученика и наставника широм света у глобалној кампањи „Сат програмирања“ чији је циљ да се деца науче првим и најважнијим корацима који ће их увести у свет програмирања.

Прошле године „Hour of Code“ испробало је преко 100 милиона људи широм света (од 4 до 104 године), а највише ученика основних школа. Ове године пријављено је 198 406 догађаја широм света. У Србији 132, међу којима је и наш у ОШ „Кнез Сима Марковић“ у Великом Борку.
Имали смо само један мали проблем – нисмо могли да се одлучимо између туторијала за игре Minecraft, Star Wars, Frozen, Аngry Birds, Ice Age,… па смо се, на крају, договорили да испробамо више.

Ученици су решавајући путање и одређујући акције за изабрану игрицу писали кодове.

Дошавши до краја игре, прегледајући кодове у свакој етапи, на крају су добили Certificate о успешно обављеном Сату програмирања.
Кроз ове игрице ученици су имали прилику да негује вештине решавања проблема, логике и креативности, чиме се гради темељ за успешну каријеру у 21. веку.

Categories: Актуелности, Hour of Code | Поставите коментар

Кретање чланака

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Блог на WordPress.com.

%d bloggers like this: