Дигитални час – друга награда у области „Природне науке“

Министарство трговине, туризма и телекомуникација – Сектор за информационо друштво организовало је од 9. до 20. новембра 2015. године наградни конкурс за наставнике основних школа „Дигитални час“ у школској 2015/2016. години.

Циљ Конкурса био је подстицање ефективне и разноврсне употребе информационих технологија у наставном процесу.

Намењен је наставницима разредне наставе и предметним наставницима основних школа који успешно користе информационе и комуникационе технологије у настави и који су креативни у раду.

Предмет Конкурса био је рад који садржи приказ наставне јединице, која се према важећем наставном програму реализује од једног до четири школска часа, а који показује употребу информационих технологија као наставног средства. Употребљене информационе технологије морале су бити применљиве у настави и усклађене са задацима и циљевима часа као и да имају позитиван ефекат на процес наставе и учења.

Комисија за рангирање извршила је проверу испуњености услова за разматрање поднетих радова, размотрила радове пристигле на Наградни конкурс и извршила рангирање и избор радова.

На конкурс је пријављено 383 рада, од којих је 51 одабран за награду, и то: 17 радова у области математике, рачунарства, информатике и техничког образовања, 17 радова у области друштвених наука, уметности и спорта, и 17 радова у области природних наука.

Сви радови који су испунили услове конкурса биће постављени у електронском Зборнику радова „Дигитални час” у школској 2015/2016. години и објављени на веб сајту – www.digitalnaskola.rs.

Списак награђедих радова „Дигитални час“

Међу награђеним радовима нашло се и моје име. Другу награду у области „Природне науке“ у износу од 50.000 динара освојила сам са радом Помозимо птицама нашег краја.

Међу награђеним радовима нашло се и моје име. Другу награду у области „Природне науке“ у износу од 50.000 динара освојила сам са радом Помозимо птицама нашег краја.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација захвалило се свим учесницима конкурса на учешћу и на труду да се информационо-комуникационе технологије (ИКТ) примене у образовном процесу, што неспорно доприноси подизању квалитета наставе, већем интересовању ученика и бољем разумевању наставног градива. Уједно је позвало све наставнике да у свом даљем раду користе ИКТ, унапређују квалитет наставе, као и да учествују и на наредним конкурсима који ће се спроводити у овој области.

Categories: Актуелности | Поставите коментар

Кретање чланака

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Блог на WordPress.com.

%d bloggers like this: