Градослав

Град Градослав саградили мали неимари.

Град Градослав саградили мали неимари.

Нисмо ни владари, ни племићи, ни војсковође, а ипак смо основали град Градослав. Далеко да смо архитекте и урбанисти, али смо се латили посла и завршили га у предвиђеном року. Све смо добро осмислили, па радови нису каснили. Бавили смо се рециклажом, чиме смо трошкове изградње свели на минимум.

Нисмо користили рашље, као у стара времена, нити лопате, цигле, малтер, камен… За овај неимарски подухват били су нам потребни: картон, кутије различитих величина, темпере, четкице, лепак, гранчице, суво цвеће, пластелин, играчке (аутомобили, човечуљци).

Да је могло да „испадне“ лепше, могло је. Али овај град нам је некако прирастао за срце, можда зато што смо га изградили са наших десет прстића. Замишљали смо како би било живети у у њему. Лепо, има зеленила. Шта би променили? Можда би додали и соларне плоче, мање аутомобила… Изабрали смо и место на ком би становали, замислили смо и суседе. Све у свему, и није тако лоша ова наша макета града.

Categories: Кутак за учитеље | 2 коментара

Кретање чланака

2 thoughts on “Градослав

  1. Биљана, свака Вам част. Кад би само било више учитеља и наставника као што сте Ви. Надам се да нећете изгубити ентузијазам.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Блог на WordPress.com.

%d bloggers like this: