Дечја недеља

Традиција обележавања Дечје недеље у свету и код нас веома је дуга. Одржава се у првој седмици октобра, у циљу скретања пажње јавности на децу и младе, на потребе и права деце и младих у породици, друштву и локалној заједници, на њихова права да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење свих својих потенцијала.
Ове године пуна пажња посвећена је стварању подстицајне климе за рађање, уз пружање посебне подршке моделу одговорног родитељства. Стога се Програм активности обележавања Дечје недеље у 2013. години одвијао под мотом:

Слушајте мама и тата,
желим сестру ил’ брата!

А како смо је ми обележили? Програм Дечје недеље
Разговарали смо о Конвенцији УН о правима детета. Израдили смо паное: „Дечја права“, „Упутство за употребу деце“ и „Шта је потребно сваком детету“.

Организовали смо акцију солидарности „Деца – деци“. Прикупили смо помоћ у школском прибору, књигама, играчкама и уручили другарима којима је то најпотребније. Осмишљавали смо, цртали и исписивали своје жеље и поруке довршавањем реченице „Да сам чудотворац, теби бих…“.

Организовали смо ликовну радионицу на тему овогодишњег слогана Дечје недеље, отворили изложбу ликовних радова, а најуспешније смо послали на интернет изложбу Пријатеља деце Србије.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Маскенбалу су се деца посебно обрадовала. Продефиловали смо главном улицом све до Дома културе „Кнез Сима Марковић“. Била је то једна занимљива поворка коју су окупљени родитељи наградили громогласним аплаузом.

Улепшали смо животну средину и у оквиру еко-радионица „Писмо председници општине“ разговарали о томе шта би требало да се промени у нашем месту и школи. Писмо смо послали председници општине Бранки Савић у нади да ће се услови у којима учимо побољшати.

Поводом Дечје недеље организована су три термина када су родитељи имали прилику да присуствују образовно-васпитном раду… И те прилике су искористили.

Categories: Актуелности | Поставите коментар

Кретање чланака

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: